23-12-10

Enkele foto's BK universitairen

Foto's van Jurgen Lammens

DSC_2383-001.jpg

DSC_2387.jpg

15:26 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zele en BK Universitairen Indoor

Een beetje later dan de wedstrijden maar uiteindelijk kan ik dan toch tijd maken voor mijn verslagjes van de voorbije wedstrijden. Hiervoor moet ik al terug naar de korte cross van Zele en het BK universitairen.

Korte cross te Zele:

Na de korte cross te Sart-Dames-Avelines had ik toch redelijk hoge verwachtingen van mijn prestatie in Zele. Met 54 atleten gingen we van start. Ik koos er zoals gewoonlijk voor om me niet op te blazen tijdens de eerste meters en startte dus rustig ergens in het tweede deel van het pak. Maar het snelle parcours deed me rap een versnelling hoger te plaatsen. Zo schoof ik al enkele plaatsen op. Na de eerste kleine rond had ik zo toch al een tiental plaatsen goed gemaakt. Dan begonnen we aan de grote ronde. Ik kon mijn tempo nog steeds onder houden en nog steeds enkele plaatsen opschuiven. Maar halverwege deze laatste rond was het vat opeens op. Ik had net een volledige draai moeten maken en ik kon mijn tempo niet meer vinden. Zo was ik gedwongen om enkele atleten terug voor te laten en te eindigen op een voor mij toch teleurstellende 28ste plaats. Het parcours op zich was snel beloopbaar op enkele stukken na waar de zon er voor had gezorgd dat het drassig en slijk was geworden. Toch ben ik niet tevreden over deze prestatie. Ik had er meer van verwacht.

BK Universitairen Indoor:

De eerste keer dat ik indoor liep, was dit zwaar tegen gevallen. Dit was op het provinciaal kampioenschap en daar koos ik voor een 800 meter. Daarom koos ik deze keer ook bewust voor de 1500 meter. Door de korte crossen die om en bij de 3000meter zijn, lag deze afstand dichter bij. Ik vertrok met maar één doel naar Gent. Het verbreken van mijn outdoorrecord.

=> de wedstrijd zelf: Ik startte in de tweede reeks met een snelste tijd van 4.14 wat zo'n 6 seconden sneller is als mij. Ideaal met andere woorden. De start werd gegeven. Ik nestelde mij in vierde positie. En we opende in een rondje van 31 seconden. Redelijk rap en goed op schema. De posities bleven ongewisseld tot tussen de 800 meter en de 1000 meter de atleet voor mij een versnelling plaatste. Ik had net even een dipje en durfde niet te reageren dus koos ik er voor om mijn eigen tempo te blijven lopen. Op 300 meter van het einde kwam ik er dan terug door en kon ik beginnen te versnellen maar het kalf was al verdronken. Ik haalde nog alles uit de kan en kon eindigen als vijfde van mijn reeks in een tijd van 4.20.11. Een kleine seconde beter dan mijn outdoorrecord. Half en half tevreden want ik had liever onder de 4.20 gelopen. Dit bleek nog niet voor vandaag te zijn dus volgende keer beter.

Volgende wedstrijd wordt Ertvelde waar ik zal starten in de korte cross.

13:24 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-10

Korte Cross Duffel en Sart-Dames-Avelines

Gisteren ben ik samen met mijn liefje naar Wallonië getrokken. We kozen voor deze uitstap omdat er daar ook korte crossen zijn voor de dames.

Om drie uur werd mijn wedstrijd op gang geschoten voor een afstand van 2850 meter. Niet superver dus maar wel een goede afstand voor een korte cross. Het parcours op zich zou het al zwaar genoeg maken. De start en direct enkele honderden meters bergop knallen. Daarna door het slijk ploeteren en als het uiteindelijk goed beloopbaar werd, kwam de wind op kop. Maar we klagen niet ;).

De start werd gegeven en ik vertrok mee vooraan. Ik liep rond de zesde a zevende plaats. De eerste rond zouden de posities niet wisselen. Daarna gingen de eerste van het deelnemersveld er vandoor. Dit tempo was te hoog en ik bleef ons groepje aanvoeren. Tot het ingaan van de laatste rond bleef ik kop lopen van dit groepje. Daarna kwam er een atleet over van CABW en nog een atleet van ?. Hun tempo lag net iets te hoog. Ik zat in een dipje op de helling en kon niet mee aanpikken. Tempo lopen was de boodschap. Ik kan mijn plaats nog behouden en kon zo eindigen met een tevreden gevoel op een mooie ereplaats. Zevende van de korte cross en mijn beste resultaat tot nu toe.

14 november was het nog mijn clubcross. Drie dagen eerder had ik nog deelgenomen aan de cross van Mechelen. Dit was toen in zware omstandigheden. Door het slechte weer had ik in Duffel ook een zwaar parcours verwacht. Alleen de eerste honderden meters lagen er slijk bij. De rest van het parcours was makkelijk loopbaar. Het sterke deelnemersveld was niet de reden, maar het draaide langs geen meter. Het was vechten tegen mijn eigen en tegen mijn benen. Nooit geraakte ik in mijn tempo. Al bij al was het toch een redelijk resultaat waar ik toch tevreden over mag zijn. Een sterker deelnemersveld dan Mechelen resulteerde in een plaats verder naar achter. 26ste kwam ik over de meet. Achteraf gezien toch tevreden en blij dat ik tijdens de wedstrijd heb doorgebeten.

 

Tot de volgende

Jens

21:00 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende