28-10-09

CC-Relays

Zondag was het de opening van het winterseizoen. Voor mij mijn eerste cross-optreden. Al twee jaar was ik paraat om te supporteren op deze relays te Gent. Maar dit jaar was het dus anders. Samen met Joris Verlinden en Toon Biesemans stond ik aan de start bij de juniores. Ik kreeg de kortste afstand voor mijn rekening: 1000m. Maar dit vind ik zeker en vast niet erg... . Ik voel me wel goed op deze afstand.

Er werd mij op voorhand al gezegd dat ik niet te zot mocht vertrekken tussen al die snelle mannen. En jawel, toen het startschot werd gegeven werd er serieus geknald. Ik nestelde me ergens in het eerste helft van de groep. Tot voor de zandstrook heb ik mooi het tempo meegelopen in de groep waar ik tussenliep. In de zandstrook zelf, voelde ik me goed, en kon ik een paar mannen inhalen. Maar na de zandstrook was het een beetje op. Zo goed als ik kon heb ik mijn tempo terug gezocht en heb ik de stok doorgegeven aan teamgenoot Joris.

Eerst was ik wat ontgoocheld over mijn wedstrijd, maar achteraf bekeken mag ik best tevreden zijn over mijn eerste wedstrijd in het veld tussen al die snelle mannen.

  

14:40 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-10-09

joggings te Hulshout en Wolfsdonk

De voorbije twee weekends ben ik een jogging gaan lopen te Hulshout en te Wolfsdonk. Deze joggings waren om te peilen hoe dat mijn conditie op dit moment is. Tijdens het zomerseizoen heb ik gekozen voor de kortere afstanden (halve fond), maar dit kan niet meer in de winter. Dus zal ik me moeten voorbereiden op de langere afstand die me minder goed ligt.

In Hulshout koos ik voor de kortere afstand, 3.5km. We stonden met een hele bende aan de start. Ik had plaats genomen op de eerste rij. Het vertrek verliep snel. Ik koos ervoor om mee te starten met de snelste. De eerste 500m liep er een kleine groep aan de leiding. Na één km moest ik het kopgroepje laten gaan, en haakte ik - samen met een andere loper - af.  Deze loper had zich blijkbaar op het tempo verkeken, want hij viel helemaal stil, waardoor ik dan ook alleen viel. Ik liep nu op vijfde plaats. Heel de wedstrijd heb ik dan de vierde loper in zicht gehad. De laatste 600m had ik dan nog een kleine versnelling in de benen, maar deze loper liep te ver voor om nog in te lopen. Ik eindigde zo op een vijfde plaats op 20meter van de vierde. Eefje werd eerste vrouw en eindigde op een mooie zevende plaats in het algemeen klassement.

Gisteren viel ons oog dan op de jogging van Wolfsdonk. We, Eef en ik, kozen allebei voor de 5km. Net voor de wedstrijd was het heel hard aan het regenen. We hebben moeten opwarmen in de regen. Gelukkig klaarde het op net voor de wedstrijd. Deze wedstrijd ging rustig van start. Ik was rond de tiende plaats gestart. Ik Nestelde mij in een groepje dat voor de derde plaats streed. Tot de tweede kilometer bleven we samen. Dan versnelde één van mijn kompanen, waardoor ik en een andere loper moesten lossen. We liepen ons tempo samen. Na 2.5km kreeg ik dan een moeilijk moment en moest ik enkele meters prijs geven. Die meters bleven behouden tot op iets minder dan een kilometer van het einde. Toen kwam er nog iemand over mij. Degene voor mij kon mee versnellen maar ik had geen kracht meer in de benen. Ik bleef mijn tempo lopen en werd zo zesde in een tijd van 18.59. Eef eindigde wederom als eerste vrouw en deze keer rond de tiende plaats. Ze heeft een zeer mooie wedstrijd gelopen en kan zeker tevreden terug kijken.

Nu zondag gaan we waarschijnlijk nog een jogging lopen in Keerbergen. Hier komen we aan de 5.4km aan de start.

19:10 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |