02-11-09

Bonheiden

Voila, mijn vuurdoop is gegeven. Zondag stond ik voor het eerst aan de start in een cross, dit in Bonheiden. Voor een afstand van 6350m gingen we van start. Voor mij persoonlijk natuurlijk veel te ver.

Er werd snel gestart. Zelf koos ik er voor om rustiger te starten. Bij de eerste bocht zat ik ergens halverwege het pak. Na deze bocht koos ik ervoor om op te schuiven. Na 1 A ronde, van de twee, kwam Joris bij mij. Samen probeerden we naar Toon te lopen. Halverwege de tweede A ronde vond ik het tempo wat te rap. Ik koos ervoor mijn tempo wat lager te leggen. Ik had schrik om niet rond te geraken.

Na de twee kleinere A rondes gingen we verder met twee C rondes. Ik liep nog altijd mijn tempo. Er waren een aantal mensen over mij gekomen. Ik dacht eraan om het tempo terug stilaan op te drijven. Daar zat echter het probleem. Ik kreeg mijn tempo niet opgedreven, al had ik het gevoel dat ik de wedstrijd rapper zou kunnen lopen. Ik bleef mijn wedstrijd lopen op datzelfde tempo. Net aangekomen was ik dan ook zeer ontgoocheld. Hopelijk kan ik volgende keer wel terug rapper lopen.

Mijn volgende wedstrijden worden echter korte crossen. Hopelijk kan ik deze aan hetzelfde tempo blijven lopen. Daarna zal ik me nog eens wagen aan de langere afstand. Ik hoop een grote sprong voorwaarts te hebben gemaakt tegen het einde van het jaar. Mechelen en Duffel worden waarschijnlijk de volgende wedstrijden. Dus nu nog wat trainen en dan terug alles geven.

 bonheiden jens 001bonheiden jens 010

17:26 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Alle begin is moeilijk ... volhouden is de boodschap. Tegen het einde van het seizoen zal je deze langere veldlopen al wel beter kunnen inschatten, en zal het een stuk "vlotter" lopen. Belangrijker is dat je de komende maanden een stevige basis legt voor het zomerseizoen !

Gepost door: Ilse en Erik | 02-11-09

De commentaren zijn gesloten.