23-11-09

Arendonk

Gisteren heb ik aan de korte cross van Arendonk deelgenomen. Deze ging over een afstand van ong 2700m. Het werd mijn derde korte cross op minder dan 11 dagen.

In Duffel had ik gekozen voor een trage start en om dan rustig op te schuiven. Nu wou  ik proberen om iets sneller te vertrekken en terug proberen op te schuiven. Tijdens de opwarming had ik al mindere benen en dat was tijdens de wedstrijd zeker ook te voelen. Na 1 B ronde van de twee af te leggen B ronde was het beste er al af. Ik had heel de eerste ronde met hetzelfde groepje kunnen samen lopen. Dit tempo was echter iets te hoog gegrepen. Ik moest lossen bij dit groepje en zo moest ik nog een hele rond alleen tegen de wind vechten. Ik kon mijn tempo nog vrij goed onderhouden. Op het einde lukte het nog om het tempo op te drijven en de laatste rechte lijn heb ik dan nog stevig moeten spurten om mijn plaats veilig te stellen. Zo kwam ik aan op een 22e plaats. De plaats was al beter als in Duffel en Mechelen, maar met de benen die ik had in Duffel had ik hier zeker top 20 gelopen. Misschien zelfs kunnen mee strijden voor de winst van het groepje waar ik de eerste ronde met meeliep. Dat was dan rond de 16de plaats geweest.

Al bij al toch tevreden over mijn wedstrijd. Met de betere benen had er meer ingezeten. Nu slaag ik een weekend over voor de wedstrijden en ga ik er nog is gebruik van maken om te trainen. De volgende wedstrijd staat nog niet vast.

Mijn liefje Eef liep een mooie wedstrijd en eindigde met heel zware benen op een toch wel zeer mooie 8ste plaats. Hopelijk zijn haar benen zondag wat frisser ;).

Foto's volgen later nog.

20:56 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-09

Duffel

Vandaag ben ik mijn tweede korte cross gaan lopen van het jaar, in Duffel. Deze keer was het een afstand van 3000m.

Ik koos voor een rustige start en dan mijn tempo op te drijven. Tijdens de start gingen een paar atleten tegen de grond. Gelukkig was ik daar niet bij. Na enkele honderden meters schoof ik al een paar meters op. Halverwege de eerste kleine ronde liep ik dan in een groepje samen. We bleven de rest van de wedstrijd samen. Ik had geen versnelling meer in de benen, maar kon mijn tempo wel goed blijven lopen.

Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd. Ik kon mijn wedstrijd tegen een sneller tempo lopen als woensdag. Ik eindigde ook op een goede plaats in een sterker deelnemersveld.

18:54 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-09

korte cross Mechelen

Vandaag koos ik ervoor om een wedstrijd te gaan lopen in Mechelen. Na de lange cross van Bonheiden zocht ik deze keer een korte cross uit om te lopen. Dit was om te zien ofdat de korte cross me beter zou passen.

Om kwart voor drie gingen we van start voor 2730 meter. Ik startte 'rustig'. Ik zat ergens in de helft van het pak. Na enkele hondertal meter koos ik ervoor om enkele plaatsen op schuiven. Er was een klein gat geslagen achter mij en ik moest al enkele meters goed maken met een grote kopgroep. De eerste kleine ronde liep ik achter dit groepje. Het groepje werd ook uit elkaar getrokken.

Na de kleine ronde zag ik Toon lopen. Ik probeerde het gat dicht te lopen. Dit lukte me telkens maar dan versnelde Toon en moest ik een gat laten vallen. Met nog 800m te gaan versnelde Toon en ik kreeg het gat niet meer toe. In de spurt werd ik nog voorbij gespurt door iemand die al een hele rond in mijn spoor liep. Ik eindigde rond de 25ste plaats. Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd. Ik had een zeer goed gevoel.

Zondag kom ik in actie in Duffel. Hier kies ik er ook voor om de korte cross te lopen. Deze zal gaan over een afstand van 3 km.

Mijn liefje kwam ook aan de start in Mechelen. Zij liep haar eerste seniorewedstrijd. Dit was over een afstand van 4940m. Ze liep een zeer knappe wedstrijd en eindigde op een mooie 5e plaats.

Foto's getrokken door Chris De Haes.

20:20 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |