12-12-09

Wespelaar

De dag dat de Sint op bezoek zou komen, heb ik er voor gekozen om een cross te gaan lopen. Ik koos voor Wespelaar. Eén pittig detail: Wespelaar had geen korte cross. Ik koos er dan ook voor om mijn tweede lange cross van het seizoen te lopen. Hopelijk zou het beter mee vallen dan vorige keer.

Voor de wedstrijd werd me de raad mee gegeven dat ik rustig moest starten. Ik begon daarom ook niet te vliegen met de start. Ik zat na de eerste bocht ergens in het pak. Het pak was ook redelijk groot aangezien dat de juniors nog altijd met de masters meelopen. Ik moest 4 ronden afleggen samen goed voor 6 km.

De eerste ronde kon ik een heel degelijk tempo behouden. Ik kwam nog vrij fris door bij het ingaan van de tweede ronde. Dan heb ik er voor gekozen om mijn tempo toch terug te leggen want ik had toch wat schrik voor de lange afstand. Deze ronde legde ik dan ook af aan hetzelfde tempo. De laatste ronde kreeg ik dan nog een junior in het vizier en koos ervoor om mijn tempo nog een beetje op te drijven. Halverwege de laatste ronde had ik hem bijgebeend en ik kon mijn tempo nog behouden. Zo kon ik als 11de aankomen.

Mijn tweede lange cross is toch beter geslaagd. Toch moeten we kritisch zijn en weet ik dat het lang nog niet goed is voor een lange cross. Op het moment kan ik gewoon niet rapper en daar wordt dan ook aan gewerkt. Dit weekend wordt het natuurlijk geen cross en volgende week kijken we waarschijnlijk uit naar een korte cross om dan is te kijken of ik baad had bij het lopen van een lange cross.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn liefje Evelien De Haes liep ook in Wespelaar. Ze behaalde een heel mooie 9de plaats.

17:47 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |