06-05-10

Eerste wedstrijd van het seizoen

Van 6 december was het geleden dat ik me opmaakte voor een wedstrijd. Toen was het de lange cross van Wespelaar. Nu werd het een 800m. Ik had gekozen samen met Eefje om in Tessenderlo te gaan lopen. Maar eerst was er nog zondag.

Zondag heb ik namelijk meegedaan aan de bierloop. Een dubbele aflossingsmarathon. Ik zou als tweede van de acht van start gaan. Ik vatte dit op als een snelle duurloop over een afstand van 11,50 km. Het zou de eerste keer zijn dat ik zolang tegen een stevig tempo liep en daarom koos ik er ook voor om rustig te starten. Ik zou aankomen in een tijd van 48'20". Dan gaf ik de nummer dooraan mijn liefje die vertrok voor een afstand van 9,17 km die ze aflegde in een knappe 39'50".

Gisteren was het dan terug tijd voor de piste. De voorbereiding was allesbehalve ideaal want dinsdag kreeg ik last van een tegenstribbelende spijsvertering en daar heb ik nog altijd last van. Toch werd het een geslaagde eerste wedstrijd. Ik startte in de A-reeks en moest in de openeningsronde aanklampen op de laatste plaats. Bij het ingaan van de tweede ronde kon ik enkele plaatsen opschuiven. Dit zou rond de zesde plaats zijn geweest van de negen. Ik kwam op de 600 meter nog door in een tijd van 1'30 maar dan was het vat stilletjesaan aan het leeglopen. De laatste 100 meter was dan sterven en ik kwam aan in een tijd van 2'06.

Even voor mij had Eefje haar start ook genomen en ze haalde een toch mooie 2'29. Nu bijtrainen en volgende keer proberen we dichter tegen ons PR te zitten.

IMG_4785IMG_4794IMG_4803a

18:04 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.