02-08-10

800 te lebbeke

Gisteren ben ik een 800m gaan lopen te Lebbeke. Deze meeting gaat door onder de naam gouden 800 meter. Er waren geldprijzen te verdienen voor de eerste drie. Speciaal aan deze meeting is ook dat je als junior apart loopt. Door dat ik had gehoord dat er iemand was ingeschreven die 1.54 aankon, had ik het voorgevoel dat het snel ging gaan ...

Ik startte in de 5de baan van de 6 en we gingen met 8 van start. Na de bocht kwam ik in vierde stelling en had ik zelfs moeite met aan te sluiten bij de eerste drie. Doorkomst in 29 seconden op 200 meter. 20 meter verder liep ik bijna tegen de atleet voor mij. Het tempo werd teruggehaald om te lopen voor de geldprijzen en met andere woorden de overwinning. Maar daar stond mijn hoofd niet naar en ik nam de kop maar. Spijtig genoeg was dit al te laat met als gevolg een trage doorkomst in 62" na één ronde. Ik probeerde het tempo nog wat op te drijven maar tussen de 500 en de 600 meter was het wind op kop. Doorkomst in 1.32 op 600meter. Te traag dus. Even later kwamen ze hier over mij. Mijn tempo aanhouden ging nog maar die versnelling op het einde zit er nog niet in. Zo kwam ik aan in een tijd van 2.04.81 en op een vierde plaats. Net naast de geldprijzen maar dat kon me niets schelen. Het enige waar ik me druk in maakte was dat het tempo gedrukt werd na 200 meter.

Spijtig voorval. Uiteindelijk bleek dit een goede test te zijn voor de komende weken want de form is in stijgende lijn aan het gaan. Mits een goede wedstrijd had ik het gevoel dat een PR erin zat, misschien zelfs de magische grens van 2minuten. Volgende keer beter. Volgende wedstrijd zal nu zaterdag zijn in Ninove.

Mijn liefje liep hier ook een 800m. Zij moesten raar maar waar niet in banen vertrekken maar aan de lijn. Hierdoor was de start wat anders en moest ze na 120 meter op zoek naar een voorop geraakt groepje. Toch kon ze haar wedstrijd nog mooi opbouwen en eindigen in een goede 2.20.85. Met een fiere Jens die haar stond op te wachten aan de streep.

Groetjes Jens

10:55 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.