09-08-10

PR te Ninove

Met een 400 en een aantal 800den was er dit jaar niet veel variatie in afstanden. Toch is er al het hele seizoen de goesting om een 1500 te lopen. Meer dan anders voelde ik me klaar voor deze afstand. Ik voelde dat er een veel snellere tijd in zat dan vorig jaar.

Samen trokken we naar Ninove. Enige nadeel: het late uur om te lopen. Rond half twaalf ging ik van start in de zevende reeks van de acht. Door mijn tragere PR stond ik in een mindere reeks maar ik was vastberaden hier iets aan te doen.

De eerste 30meter heb ik meer stompen gekregen en uitgedeeld dan ik tot nu toe had moeten doen. Maar we waren vertrokken. Na 300meter een goed begin met 57seconden op de klok. Op 800meter kwam ik dan trager door dan voorzien en op 1000meter met een 2.59, toch een dikke 7 seconden te traag. Hier voelde ik me toch noch zeer goed en daarom versnelde ik en schoof een paar plaatsen op. Bij het ingaan van de laatste rond had ik nog een paar man voor mij lopen. Ik ging deze nog voorbij en met een sterke laatste 200meter kon ik finishen in een nieuw PR van 2.23.52. Zowat 9 seconden rapper dan ik tot nu toe had gelopen en met overschot in de benen. Mits een snellere eerste 1000 meter kunnen hier toch nog enkele seconden af dit seizoen.

Mijn liefje Eefje liep hier ook een 1500meter. Met een trage start en veel gewring kon de wedstrijd voor haar ook beginnen. Ondanks deze trage start slaagde ze in een nieuwe seizoensbeste van 4.53.14. Ook zij kon een sterke laatste ronde lopen. Ook hier mits een betere eerste wedstrijdhelft kan hier een zeer mooie tijd in zitten dit seizoen.

Op naar de volgende wedstrijd.

Groetjes Jens

22:04 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.