26-08-10

Speedy Tongerlo

Gisteren nam ik deel aan de meeting in Tongerlo. Voor mijn snelheid wat te prikkelen, startte ik op de 400meter. Dit zou een goede voorbereiding moeten zijn voor de 800 meter van zaterdag te Merksem. Die hopelijk beter gaat meevallen als deze te Kessel-Lo waar ik mijn slechtste prestatie ooit heb gelopen.

In Kessel-Lo kwam ik na een slechte nachtrust en wat buikkrampen aan de start. Dit had ik beter niet gedaan want mijn lichaam was allesbehalve in orde. De eerste 400 meter kon ik nog volgen. Doorkomst in 59-60 zoals normaal zou moeten. Daarna was het vat op en ging het van kwaad naar erger. En liep ik mijn traagste ronde op de 800 meter. 2.12 was het eindresultaat.

Gisteren kwam ik dan na een korte periode bijtrainen terug aan de start van een wedstrijd. Deze keer iets korter namelijk de 400 meter. Ik startte in baan 3 in de tweede reeks. Ik kon mijn tempo ook behouden gedurende de hele wedstrijd en eindigen in een tijd van 53.7. Dit met reekswinst en een vierde tijd in totaal. Dit na een doorkomst van net onder 27 seconden op de 200m. Vooraf had ik willen tekenen voor een PR. Achteraf gezien ben ik wel zeer tevreden over mijn wedstrijd. Hopelijk gaat het nu zaterdag ook goed en slaag ik er deze keer in om mijn PR te verbeteren want hier zou ik nog een beetje tijd af willen doen dit seizoen.

Eef liep gisteren een 1500meter. Dit verliep niet zoals gepland en achteraf vertelde ze dat ze zware benen had gedurende de hele wedstrijd. Volgende keer gaat dit wel al een pak beter. Kop op en blijven werken!

 

Groetjes Jens

18:52 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-10

800m te Tessenderlo

Gisteren ben ik naar Tessenderlo getrokken om een 800 meter te lopen. Dit met iets of wat vermoeide benen van mijn 1500 meter te ninove van zaterdag.

Ik startte in de eerste reeks in baan 5. Ik had al een aantal goede atleten gezien in mijn reeks en wist dat het snel ging gaan. Na 100 meter kon ik inschuiven halverwege het pak. Na 200meter kwam ik door in een tijd van 28". Daarna ging het tempo wat omlaag. Halverwege kwam ik dan door in 60". Het tempo moest dus terug de hoogte in. Hier zat dan het probleem. Doorkomst in 1.31 op 600 meter. Ik probeerde er alles uit te halen maar meer dan een tijd om en bij de 2.04 zat er niet meer in.

Nu zaterdag probeer ik het opnieuw op de Flanders Cup te Kessel Lo. Hopelijk zit er hier een betere tijd in.

 

Groetjes Jens

11:40 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-10

PR te Ninove

Met een 400 en een aantal 800den was er dit jaar niet veel variatie in afstanden. Toch is er al het hele seizoen de goesting om een 1500 te lopen. Meer dan anders voelde ik me klaar voor deze afstand. Ik voelde dat er een veel snellere tijd in zat dan vorig jaar.

Samen trokken we naar Ninove. Enige nadeel: het late uur om te lopen. Rond half twaalf ging ik van start in de zevende reeks van de acht. Door mijn tragere PR stond ik in een mindere reeks maar ik was vastberaden hier iets aan te doen.

De eerste 30meter heb ik meer stompen gekregen en uitgedeeld dan ik tot nu toe had moeten doen. Maar we waren vertrokken. Na 300meter een goed begin met 57seconden op de klok. Op 800meter kwam ik dan trager door dan voorzien en op 1000meter met een 2.59, toch een dikke 7 seconden te traag. Hier voelde ik me toch noch zeer goed en daarom versnelde ik en schoof een paar plaatsen op. Bij het ingaan van de laatste rond had ik nog een paar man voor mij lopen. Ik ging deze nog voorbij en met een sterke laatste 200meter kon ik finishen in een nieuw PR van 2.23.52. Zowat 9 seconden rapper dan ik tot nu toe had gelopen en met overschot in de benen. Mits een snellere eerste 1000 meter kunnen hier toch nog enkele seconden af dit seizoen.

Mijn liefje Eefje liep hier ook een 1500meter. Met een trage start en veel gewring kon de wedstrijd voor haar ook beginnen. Ondanks deze trage start slaagde ze in een nieuwe seizoensbeste van 4.53.14. Ook zij kon een sterke laatste ronde lopen. Ook hier mits een betere eerste wedstrijdhelft kan hier een zeer mooie tijd in zitten dit seizoen.

Op naar de volgende wedstrijd.

Groetjes Jens

22:04 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |