05-09-10

Nacht van Volharding

Gisteren trokken we naar Beveren voor de nacht van Volharding. Ik had veel zin om een 1500 meter te lopen. Dit gedeeltelijk omdat het bij mijn enige 1500 tot nu toe in Ninove zeer goed ging en ik het gevoel had dat ik mijn tijd nog kon aanscherpen.

Ik zou starten in de derde reeks. Hier zou er gehaast worden naar een tijd van 4.20. Ideaal met andere woorden om mijn PR te verbeteren. Ik had me voorgenomen om goed mee te vertrekken en me vooraan in de groep te nestelen. Dit lukte zeer goed en ik kon de eerste ronde lopen rond plaats 5 aan de rand. Maar voor het ingaan van de tweede ronde kwamen er enkele atleten over en ik had niet de kans om mee te gaan omdat ik ingesloten was.

Dit moest ik dan goed maken tussen de 400 en de 500 meter. Waarna ik me terug in de voorste gelederen nestelde. Hier bleef ik dan lopen met als resultaat een doorkomst van 2.20 op de 800meter. Dit was iets te traag en daarom schoof ik enkele plaatsjes op. Waarbij ik in 3de positie kwam. De haas dreef het tempo een klein beetje op en doorkomst op 1000 meter in 2.55. In ieder geval rapper als in Ninove. Na 1100 meter stopte de haas dan. Ik hing tweede bij het ingaan van de laatste ronde. De eerste loper versnelde en ik kon niet reageren. Ik dreef mijn tempo nog een klein beetje op maar meer dan tempo lopen zat er niet meer in. Op 200 meter van de eindstreep kwam er nog één atleet over en zo eindigde ik als 3de in een nieuw PR van 4.20.98.

Ik ben hier mee zeker en vast tevreden aangezien het een nieuw PR is. Ik slaagde er in om 3 seconden rapper te lopen als vorige keer. Mits een extra versnelling op het einde had ik mee kunnen gaan met de eerste atleet en had ik onder de 4.20 gelopen, zelfs naar de 4.17. Hopelijk lukt het me volgende keer.

Volgende keer loop ik een 800 meter te Hulshout. Hopelijk kan ik op deze afstand nog is een keer goed lopen. Want hier slaagde ik de laatste tijd niet meer in.

 jens beveren 051.jpgjens beveren 052.jpg

jens beveren 060.jpgjens beveren 057.jpg

10:31 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een hele dikke proficiat met je knappe prestatie + nieuw PR!!!
Er zit zeker meer in.. volgende keer weer een paar secondjes ;)

HVJ
Xxx

Gepost door: Eefje | 05-09-10

De commentaren zijn gesloten.