15-09-10

800 meter Hulshout

Deze zondag vond het Belgisch Kampioenschap voor junioren en beloften plaats. Ik had vooraf gehoopt hier mee te kunnen doen. Ik viel echter net uit de selectie en was genoodzaakt om ergens anders een meeting te zoeken. Gelukkig organiseerde AC Hulshout een meeting: kort bij huis en de piste waar ik train. Ik had dan ook gehoopt om hier mijn PR een beetje aan te scherpen.

Ik kon starten in de snelste reeks. Hier werd er ook naar een WR gelopen. Namelijk door André Lafere. Hij zou hier net niet in slagen. Voor mij zou dit ideaal zijn om mijn wagonnetje aan te pikken. Ik startte in baan 8 en moest dus een lange bocht lopen waardoor ik achterstand opliep tegenover de koplopers waaronder Lafere. Door de sterke wind die we nu op kop hadden was ik genoodzaakt om direct naar binnen te lopen en zo nestelde ik me in 7de positie. Doorkomsttijd op de 400m was 59" en bleek dus ideaal te zijn. Maar net nu kreeg ik een dipje en moest ik op de tanden bijten om mee te gaan. Dit lukte net maar ik moest een metertje laten dat ik in het rechte stuk terug kon toelopen. Dan kwam er net een volgende versnelling en ik wilde meegaan maar plotseling werd ik zelf ingehaald en was ik genoodzaakt om gas terug te nemen door een te snel naar binnen snijdende atleet. Hier verloor ik snelheid en kostbare tijd. In de laatste rechte lijn haalde ik er nog eens alles uit en zo kon ik eindigen in een tijd van 2.03.91. Redelijk dicht tegen mijn PR en daarom ben ik zelf ook tevreden.

Toch blijf ik dit seizoen een beetje op mijn honger zitten op de 800meter. Begin dit jaar kon ik mijn PR aanscherpen te Oordegem met een halve seconde. Sindsdien is het mij niet meer gelukt om dit te doen. Ik had graag iets dichter tegen de 2minuten gelopen en graag eronder. Dit was dit jaar een beetje te hoog gegrepen en het zal dan volgend jaar ook mijn doel zijn om hier onder te duiken.

Zondag trok ik dan toch naar het Belgisch Kampioenschap maar deed dit voor mijn liefje Eef. Zij zou startten op de 1500meter voor de beloften. Vooraf stond ze met de 6de tijd ingeschreven. Na een trage eerste 100meter werd de wedstrijd hier toch op gang getrokken en Eef kon zich mooi positioneren. Bij de laatste versnelling moest ze eerst passen maar in de laatste rechte lijn remonteerde zij nog twee atleten met een magnifieke spurt en kon zo de bronzen medaille veroveren in een nieuw PR van 4.45.27. Maar liefst 3" eraf. Een dikke proficiat en een mooie prestatie om nog een tijdje van na te genieten.
hulshout 005.JPGhulshout 012.JPGhulshout 016.JPG

16:04 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.