15-09-10

800 meter Hulshout

Deze zondag vond het Belgisch Kampioenschap voor junioren en beloften plaats. Ik had vooraf gehoopt hier mee te kunnen doen. Ik viel echter net uit de selectie en was genoodzaakt om ergens anders een meeting te zoeken. Gelukkig organiseerde AC Hulshout een meeting: kort bij huis en de piste waar ik train. Ik had dan ook gehoopt om hier mijn PR een beetje aan te scherpen.

Ik kon starten in de snelste reeks. Hier werd er ook naar een WR gelopen. Namelijk door André Lafere. Hij zou hier net niet in slagen. Voor mij zou dit ideaal zijn om mijn wagonnetje aan te pikken. Ik startte in baan 8 en moest dus een lange bocht lopen waardoor ik achterstand opliep tegenover de koplopers waaronder Lafere. Door de sterke wind die we nu op kop hadden was ik genoodzaakt om direct naar binnen te lopen en zo nestelde ik me in 7de positie. Doorkomsttijd op de 400m was 59" en bleek dus ideaal te zijn. Maar net nu kreeg ik een dipje en moest ik op de tanden bijten om mee te gaan. Dit lukte net maar ik moest een metertje laten dat ik in het rechte stuk terug kon toelopen. Dan kwam er net een volgende versnelling en ik wilde meegaan maar plotseling werd ik zelf ingehaald en was ik genoodzaakt om gas terug te nemen door een te snel naar binnen snijdende atleet. Hier verloor ik snelheid en kostbare tijd. In de laatste rechte lijn haalde ik er nog eens alles uit en zo kon ik eindigen in een tijd van 2.03.91. Redelijk dicht tegen mijn PR en daarom ben ik zelf ook tevreden.

Toch blijf ik dit seizoen een beetje op mijn honger zitten op de 800meter. Begin dit jaar kon ik mijn PR aanscherpen te Oordegem met een halve seconde. Sindsdien is het mij niet meer gelukt om dit te doen. Ik had graag iets dichter tegen de 2minuten gelopen en graag eronder. Dit was dit jaar een beetje te hoog gegrepen en het zal dan volgend jaar ook mijn doel zijn om hier onder te duiken.

Zondag trok ik dan toch naar het Belgisch Kampioenschap maar deed dit voor mijn liefje Eef. Zij zou startten op de 1500meter voor de beloften. Vooraf stond ze met de 6de tijd ingeschreven. Na een trage eerste 100meter werd de wedstrijd hier toch op gang getrokken en Eef kon zich mooi positioneren. Bij de laatste versnelling moest ze eerst passen maar in de laatste rechte lijn remonteerde zij nog twee atleten met een magnifieke spurt en kon zo de bronzen medaille veroveren in een nieuw PR van 4.45.27. Maar liefst 3" eraf. Een dikke proficiat en een mooie prestatie om nog een tijdje van na te genieten.
hulshout 005.JPGhulshout 012.JPGhulshout 016.JPG

16:04 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-10

Nacht van Volharding

Gisteren trokken we naar Beveren voor de nacht van Volharding. Ik had veel zin om een 1500 meter te lopen. Dit gedeeltelijk omdat het bij mijn enige 1500 tot nu toe in Ninove zeer goed ging en ik het gevoel had dat ik mijn tijd nog kon aanscherpen.

Ik zou starten in de derde reeks. Hier zou er gehaast worden naar een tijd van 4.20. Ideaal met andere woorden om mijn PR te verbeteren. Ik had me voorgenomen om goed mee te vertrekken en me vooraan in de groep te nestelen. Dit lukte zeer goed en ik kon de eerste ronde lopen rond plaats 5 aan de rand. Maar voor het ingaan van de tweede ronde kwamen er enkele atleten over en ik had niet de kans om mee te gaan omdat ik ingesloten was.

Dit moest ik dan goed maken tussen de 400 en de 500 meter. Waarna ik me terug in de voorste gelederen nestelde. Hier bleef ik dan lopen met als resultaat een doorkomst van 2.20 op de 800meter. Dit was iets te traag en daarom schoof ik enkele plaatsjes op. Waarbij ik in 3de positie kwam. De haas dreef het tempo een klein beetje op en doorkomst op 1000 meter in 2.55. In ieder geval rapper als in Ninove. Na 1100 meter stopte de haas dan. Ik hing tweede bij het ingaan van de laatste ronde. De eerste loper versnelde en ik kon niet reageren. Ik dreef mijn tempo nog een klein beetje op maar meer dan tempo lopen zat er niet meer in. Op 200 meter van de eindstreep kwam er nog één atleet over en zo eindigde ik als 3de in een nieuw PR van 4.20.98.

Ik ben hier mee zeker en vast tevreden aangezien het een nieuw PR is. Ik slaagde er in om 3 seconden rapper te lopen als vorige keer. Mits een extra versnelling op het einde had ik mee kunnen gaan met de eerste atleet en had ik onder de 4.20 gelopen, zelfs naar de 4.17. Hopelijk lukt het me volgende keer.

Volgende keer loop ik een 800 meter te Hulshout. Hopelijk kan ik op deze afstand nog is een keer goed lopen. Want hier slaagde ik de laatste tijd niet meer in.

 jens beveren 051.jpgjens beveren 052.jpg

jens beveren 060.jpgjens beveren 057.jpg

10:31 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |