11-11-10

Korte cross Mechelen!

Vandaag trok ik in het hondenweer naar Mechelen voor mijn eerste korte cross van het seizoen. Ik dacht dat het een goede maatmeter zou zijn om te zien of ik een stap vooruit heb tegenover vorig jaar. Na verkenning van het parcours kwam ik tot het besluit dat het niet te vergelijken viel. Allereerst was er dan parcourswijziging. De afstand zal ongeveer hetzelfde zijn geweest maar het parcours lag niet meer hetzelfde. Daarnaast was er nog het hondenweer dat er voor zorgde dat er veel meer wind was dan vorig jaar en de regen en de vorige reeksen zorgden voor een modderpoel op sommige plaatsen van het parcours. Het snelle parcours van vorig jaar was er niet meer.

Omdat het mijn eerste cross van het seizoen was, had ik er voor gekozen om een rustige start te nemen en dan proberen op te schuiven. Ik nam het toch wel heel letterlijk en liep bij de laatste tien na honderd meter. In de lange bocht rond de piste had ik de binnenkant en hier kon ik veel plaatsen goed maken om te beginnen aan de kleine ronde halverwege het pak. Ik koos er voor om rond deze plaats enkele honderde meters te lopen. Ik nestelde mij achter het grote peloton en kon zo genieten van weinig wind door me weg te steken. Na het zware stuk wind op had ik dan ook weinig recup nodig en kon ik een eerste tempo versnelling plaatsen en zo al enkele plaatsen opschuiven. Er was op dit moment een klein gat gevallen met een ander groepje dat ik in het tweede heuveltje helemaal toe had gelopen. Ik zat met andere woorden goed in mijn tempo. Toch bleef het niet goed gaan, want in de daaropvolgende bergaf ging ik onderuit. Ik moest terug enkele tientallen meters goed maken. Hier maakte ik de fout om dit snel te doen. Ik kon me nog nestelen in het spoor van een atleet van VAC. In het stuk met de wind vol op kop kon ik me deze keer niet wegsteken en hier moest ik een gat laten. De atleet van VAC versnelde nog en ik moest één iemand er over laten komen. Ik sloot aan in zijn spoor en kon zo korter komen op een vooropliggend groepje. Het tempo was op dat moment even te rap na een dipje in de wedstrijd. Ik liep nu op twintig meter van een atleet. Acher mij was er een groter gat. Ik bleef mijn tempo lopen en kreeg het gat niet meer toe. Er kwam ook niemand meer over en ik kon zo mijn wedstrijd eindigen op de zestiende plaats.

Zeer tevreden na een goed opgebouwde wedstrijd waarin ik atleten recupereerde en slechts één atleet nog liet overgaan. Tien plaatsen opgeschoven tegenover vorig jaar op een zwaarder parcours. Op naar de volgende cross en proberen even goed of zelfs beter te doen.

 

Groetjes Jens

21:26 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.