22-11-10

Korte Cross Duffel en Sart-Dames-Avelines

Gisteren ben ik samen met mijn liefje naar Wallonië getrokken. We kozen voor deze uitstap omdat er daar ook korte crossen zijn voor de dames.

Om drie uur werd mijn wedstrijd op gang geschoten voor een afstand van 2850 meter. Niet superver dus maar wel een goede afstand voor een korte cross. Het parcours op zich zou het al zwaar genoeg maken. De start en direct enkele honderden meters bergop knallen. Daarna door het slijk ploeteren en als het uiteindelijk goed beloopbaar werd, kwam de wind op kop. Maar we klagen niet ;).

De start werd gegeven en ik vertrok mee vooraan. Ik liep rond de zesde a zevende plaats. De eerste rond zouden de posities niet wisselen. Daarna gingen de eerste van het deelnemersveld er vandoor. Dit tempo was te hoog en ik bleef ons groepje aanvoeren. Tot het ingaan van de laatste rond bleef ik kop lopen van dit groepje. Daarna kwam er een atleet over van CABW en nog een atleet van ?. Hun tempo lag net iets te hoog. Ik zat in een dipje op de helling en kon niet mee aanpikken. Tempo lopen was de boodschap. Ik kan mijn plaats nog behouden en kon zo eindigen met een tevreden gevoel op een mooie ereplaats. Zevende van de korte cross en mijn beste resultaat tot nu toe.

14 november was het nog mijn clubcross. Drie dagen eerder had ik nog deelgenomen aan de cross van Mechelen. Dit was toen in zware omstandigheden. Door het slechte weer had ik in Duffel ook een zwaar parcours verwacht. Alleen de eerste honderden meters lagen er slijk bij. De rest van het parcours was makkelijk loopbaar. Het sterke deelnemersveld was niet de reden, maar het draaide langs geen meter. Het was vechten tegen mijn eigen en tegen mijn benen. Nooit geraakte ik in mijn tempo. Al bij al was het toch een redelijk resultaat waar ik toch tevreden over mag zijn. Een sterker deelnemersveld dan Mechelen resulteerde in een plaats verder naar achter. 26ste kwam ik over de meet. Achteraf gezien toch tevreden en blij dat ik tijdens de wedstrijd heb doorgebeten.

 

Tot de volgende

Jens

21:00 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.