23-12-10

Zele en BK Universitairen Indoor

Een beetje later dan de wedstrijden maar uiteindelijk kan ik dan toch tijd maken voor mijn verslagjes van de voorbije wedstrijden. Hiervoor moet ik al terug naar de korte cross van Zele en het BK universitairen.

Korte cross te Zele:

Na de korte cross te Sart-Dames-Avelines had ik toch redelijk hoge verwachtingen van mijn prestatie in Zele. Met 54 atleten gingen we van start. Ik koos er zoals gewoonlijk voor om me niet op te blazen tijdens de eerste meters en startte dus rustig ergens in het tweede deel van het pak. Maar het snelle parcours deed me rap een versnelling hoger te plaatsen. Zo schoof ik al enkele plaatsen op. Na de eerste kleine rond had ik zo toch al een tiental plaatsen goed gemaakt. Dan begonnen we aan de grote ronde. Ik kon mijn tempo nog steeds onder houden en nog steeds enkele plaatsen opschuiven. Maar halverwege deze laatste rond was het vat opeens op. Ik had net een volledige draai moeten maken en ik kon mijn tempo niet meer vinden. Zo was ik gedwongen om enkele atleten terug voor te laten en te eindigen op een voor mij toch teleurstellende 28ste plaats. Het parcours op zich was snel beloopbaar op enkele stukken na waar de zon er voor had gezorgd dat het drassig en slijk was geworden. Toch ben ik niet tevreden over deze prestatie. Ik had er meer van verwacht.

BK Universitairen Indoor:

De eerste keer dat ik indoor liep, was dit zwaar tegen gevallen. Dit was op het provinciaal kampioenschap en daar koos ik voor een 800 meter. Daarom koos ik deze keer ook bewust voor de 1500 meter. Door de korte crossen die om en bij de 3000meter zijn, lag deze afstand dichter bij. Ik vertrok met maar één doel naar Gent. Het verbreken van mijn outdoorrecord.

=> de wedstrijd zelf: Ik startte in de tweede reeks met een snelste tijd van 4.14 wat zo'n 6 seconden sneller is als mij. Ideaal met andere woorden. De start werd gegeven. Ik nestelde mij in vierde positie. En we opende in een rondje van 31 seconden. Redelijk rap en goed op schema. De posities bleven ongewisseld tot tussen de 800 meter en de 1000 meter de atleet voor mij een versnelling plaatste. Ik had net even een dipje en durfde niet te reageren dus koos ik er voor om mijn eigen tempo te blijven lopen. Op 300 meter van het einde kwam ik er dan terug door en kon ik beginnen te versnellen maar het kalf was al verdronken. Ik haalde nog alles uit de kan en kon eindigen als vijfde van mijn reeks in een tijd van 4.20.11. Een kleine seconde beter dan mijn outdoorrecord. Half en half tevreden want ik had liever onder de 4.20 gelopen. Dit bleek nog niet voor vandaag te zijn dus volgende keer beter.

Volgende wedstrijd wordt Ertvelde waar ik zal starten in de korte cross.

13:24 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.