11-11-10

Korte cross Mechelen!

Vandaag trok ik in het hondenweer naar Mechelen voor mijn eerste korte cross van het seizoen. Ik dacht dat het een goede maatmeter zou zijn om te zien of ik een stap vooruit heb tegenover vorig jaar. Na verkenning van het parcours kwam ik tot het besluit dat het niet te vergelijken viel. Allereerst was er dan parcourswijziging. De afstand zal ongeveer hetzelfde zijn geweest maar het parcours lag niet meer hetzelfde. Daarnaast was er nog het hondenweer dat er voor zorgde dat er veel meer wind was dan vorig jaar en de regen en de vorige reeksen zorgden voor een modderpoel op sommige plaatsen van het parcours. Het snelle parcours van vorig jaar was er niet meer.

Omdat het mijn eerste cross van het seizoen was, had ik er voor gekozen om een rustige start te nemen en dan proberen op te schuiven. Ik nam het toch wel heel letterlijk en liep bij de laatste tien na honderd meter. In de lange bocht rond de piste had ik de binnenkant en hier kon ik veel plaatsen goed maken om te beginnen aan de kleine ronde halverwege het pak. Ik koos er voor om rond deze plaats enkele honderde meters te lopen. Ik nestelde mij achter het grote peloton en kon zo genieten van weinig wind door me weg te steken. Na het zware stuk wind op had ik dan ook weinig recup nodig en kon ik een eerste tempo versnelling plaatsen en zo al enkele plaatsen opschuiven. Er was op dit moment een klein gat gevallen met een ander groepje dat ik in het tweede heuveltje helemaal toe had gelopen. Ik zat met andere woorden goed in mijn tempo. Toch bleef het niet goed gaan, want in de daaropvolgende bergaf ging ik onderuit. Ik moest terug enkele tientallen meters goed maken. Hier maakte ik de fout om dit snel te doen. Ik kon me nog nestelen in het spoor van een atleet van VAC. In het stuk met de wind vol op kop kon ik me deze keer niet wegsteken en hier moest ik een gat laten. De atleet van VAC versnelde nog en ik moest één iemand er over laten komen. Ik sloot aan in zijn spoor en kon zo korter komen op een vooropliggend groepje. Het tempo was op dat moment even te rap na een dipje in de wedstrijd. Ik liep nu op twintig meter van een atleet. Acher mij was er een groter gat. Ik bleef mijn tempo lopen en kreeg het gat niet meer toe. Er kwam ook niemand meer over en ik kon zo mijn wedstrijd eindigen op de zestiende plaats.

Zeer tevreden na een goed opgebouwde wedstrijd waarin ik atleten recupereerde en slechts één atleet nog liet overgaan. Tien plaatsen opgeschoven tegenover vorig jaar op een zwaarder parcours. Op naar de volgende cross en proberen even goed of zelfs beter te doen.

 

Groetjes Jens

21:26 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-10

800 meter Hulshout

Deze zondag vond het Belgisch Kampioenschap voor junioren en beloften plaats. Ik had vooraf gehoopt hier mee te kunnen doen. Ik viel echter net uit de selectie en was genoodzaakt om ergens anders een meeting te zoeken. Gelukkig organiseerde AC Hulshout een meeting: kort bij huis en de piste waar ik train. Ik had dan ook gehoopt om hier mijn PR een beetje aan te scherpen.

Ik kon starten in de snelste reeks. Hier werd er ook naar een WR gelopen. Namelijk door André Lafere. Hij zou hier net niet in slagen. Voor mij zou dit ideaal zijn om mijn wagonnetje aan te pikken. Ik startte in baan 8 en moest dus een lange bocht lopen waardoor ik achterstand opliep tegenover de koplopers waaronder Lafere. Door de sterke wind die we nu op kop hadden was ik genoodzaakt om direct naar binnen te lopen en zo nestelde ik me in 7de positie. Doorkomsttijd op de 400m was 59" en bleek dus ideaal te zijn. Maar net nu kreeg ik een dipje en moest ik op de tanden bijten om mee te gaan. Dit lukte net maar ik moest een metertje laten dat ik in het rechte stuk terug kon toelopen. Dan kwam er net een volgende versnelling en ik wilde meegaan maar plotseling werd ik zelf ingehaald en was ik genoodzaakt om gas terug te nemen door een te snel naar binnen snijdende atleet. Hier verloor ik snelheid en kostbare tijd. In de laatste rechte lijn haalde ik er nog eens alles uit en zo kon ik eindigen in een tijd van 2.03.91. Redelijk dicht tegen mijn PR en daarom ben ik zelf ook tevreden.

Toch blijf ik dit seizoen een beetje op mijn honger zitten op de 800meter. Begin dit jaar kon ik mijn PR aanscherpen te Oordegem met een halve seconde. Sindsdien is het mij niet meer gelukt om dit te doen. Ik had graag iets dichter tegen de 2minuten gelopen en graag eronder. Dit was dit jaar een beetje te hoog gegrepen en het zal dan volgend jaar ook mijn doel zijn om hier onder te duiken.

Zondag trok ik dan toch naar het Belgisch Kampioenschap maar deed dit voor mijn liefje Eef. Zij zou startten op de 1500meter voor de beloften. Vooraf stond ze met de 6de tijd ingeschreven. Na een trage eerste 100meter werd de wedstrijd hier toch op gang getrokken en Eef kon zich mooi positioneren. Bij de laatste versnelling moest ze eerst passen maar in de laatste rechte lijn remonteerde zij nog twee atleten met een magnifieke spurt en kon zo de bronzen medaille veroveren in een nieuw PR van 4.45.27. Maar liefst 3" eraf. Een dikke proficiat en een mooie prestatie om nog een tijdje van na te genieten.
hulshout 005.JPGhulshout 012.JPGhulshout 016.JPG

16:04 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-10

Nacht van Volharding

Gisteren trokken we naar Beveren voor de nacht van Volharding. Ik had veel zin om een 1500 meter te lopen. Dit gedeeltelijk omdat het bij mijn enige 1500 tot nu toe in Ninove zeer goed ging en ik het gevoel had dat ik mijn tijd nog kon aanscherpen.

Ik zou starten in de derde reeks. Hier zou er gehaast worden naar een tijd van 4.20. Ideaal met andere woorden om mijn PR te verbeteren. Ik had me voorgenomen om goed mee te vertrekken en me vooraan in de groep te nestelen. Dit lukte zeer goed en ik kon de eerste ronde lopen rond plaats 5 aan de rand. Maar voor het ingaan van de tweede ronde kwamen er enkele atleten over en ik had niet de kans om mee te gaan omdat ik ingesloten was.

Dit moest ik dan goed maken tussen de 400 en de 500 meter. Waarna ik me terug in de voorste gelederen nestelde. Hier bleef ik dan lopen met als resultaat een doorkomst van 2.20 op de 800meter. Dit was iets te traag en daarom schoof ik enkele plaatsjes op. Waarbij ik in 3de positie kwam. De haas dreef het tempo een klein beetje op en doorkomst op 1000 meter in 2.55. In ieder geval rapper als in Ninove. Na 1100 meter stopte de haas dan. Ik hing tweede bij het ingaan van de laatste ronde. De eerste loper versnelde en ik kon niet reageren. Ik dreef mijn tempo nog een klein beetje op maar meer dan tempo lopen zat er niet meer in. Op 200 meter van de eindstreep kwam er nog één atleet over en zo eindigde ik als 3de in een nieuw PR van 4.20.98.

Ik ben hier mee zeker en vast tevreden aangezien het een nieuw PR is. Ik slaagde er in om 3 seconden rapper te lopen als vorige keer. Mits een extra versnelling op het einde had ik mee kunnen gaan met de eerste atleet en had ik onder de 4.20 gelopen, zelfs naar de 4.17. Hopelijk lukt het me volgende keer.

Volgende keer loop ik een 800 meter te Hulshout. Hopelijk kan ik op deze afstand nog is een keer goed lopen. Want hier slaagde ik de laatste tijd niet meer in.

 jens beveren 051.jpgjens beveren 052.jpg

jens beveren 060.jpgjens beveren 057.jpg

10:31 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |