02-08-10

800 te lebbeke

Gisteren ben ik een 800m gaan lopen te Lebbeke. Deze meeting gaat door onder de naam gouden 800 meter. Er waren geldprijzen te verdienen voor de eerste drie. Speciaal aan deze meeting is ook dat je als junior apart loopt. Door dat ik had gehoord dat er iemand was ingeschreven die 1.54 aankon, had ik het voorgevoel dat het snel ging gaan ...

Ik startte in de 5de baan van de 6 en we gingen met 8 van start. Na de bocht kwam ik in vierde stelling en had ik zelfs moeite met aan te sluiten bij de eerste drie. Doorkomst in 29 seconden op 200 meter. 20 meter verder liep ik bijna tegen de atleet voor mij. Het tempo werd teruggehaald om te lopen voor de geldprijzen en met andere woorden de overwinning. Maar daar stond mijn hoofd niet naar en ik nam de kop maar. Spijtig genoeg was dit al te laat met als gevolg een trage doorkomst in 62" na één ronde. Ik probeerde het tempo nog wat op te drijven maar tussen de 500 en de 600 meter was het wind op kop. Doorkomst in 1.32 op 600meter. Te traag dus. Even later kwamen ze hier over mij. Mijn tempo aanhouden ging nog maar die versnelling op het einde zit er nog niet in. Zo kwam ik aan in een tijd van 2.04.81 en op een vierde plaats. Net naast de geldprijzen maar dat kon me niets schelen. Het enige waar ik me druk in maakte was dat het tempo gedrukt werd na 200 meter.

Spijtig voorval. Uiteindelijk bleek dit een goede test te zijn voor de komende weken want de form is in stijgende lijn aan het gaan. Mits een goede wedstrijd had ik het gevoel dat een PR erin zat, misschien zelfs de magische grens van 2minuten. Volgende keer beter. Volgende wedstrijd zal nu zaterdag zijn in Ninove.

Mijn liefje liep hier ook een 800m. Zij moesten raar maar waar niet in banen vertrekken maar aan de lijn. Hierdoor was de start wat anders en moest ze na 120 meter op zoek naar een voorop geraakt groepje. Toch kon ze haar wedstrijd nog mooi opbouwen en eindigen in een goede 2.20.85. Met een fiere Jens die haar stond op te wachten aan de streep.

Groetjes Jens

10:55 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-07-10

Italië en eerste 800 te Mol

Ondertussen zijn we al drie weken ver in de zomervakantie en wordt het eens tijd dat ik nog iets van me laat horen. Ik ben namelijk twee weken in het buitenland geweest en heb ondertussen ook mijn eerste wedstrijd mee gepikt (al was dat geen succes). Hierbij kan ik ook nog melden dat ik met succes geslaagd ben in het eerste jaar Bachelor Lager Onderwijs.

De vakantie begon zeer goed met een reisje naar Italië. Ik ben samen met Eefje en de familie naar Italië geweest. Naast genieten van elkaar, zonnen, verfrissen in het water en andere leuke dingen, is er ook nog hard getraind daar. Bij mezelf ging het met ups en downs maar tegen het einde van de vakantie kwam het goede gevoel opzetten. De trainingen gingen zeer goed. Tot de allerlaatste training. Net op het einde van de opwarming was ik even aan het rond kijken en de volgende moment had ik mijn voet omgeslagen. Gedaan met trainen. Vijf dagen daarvoor had Eefje haar voet omgeslagen en na een week training was Chris ook afgehaakt. Dus qua gezond terugkomen kwam er dus niets in huis. Toch hadden we een goed gevoel bij de trainingen.

Hier in België aangekomen, zijn we met zijn allen naar de kiné geweest. Na een week kiné behandelingen en beperken tot loslopen zijn de enkels terug in orde en kunnen we terug de trainingen hervatten zoals ze gepland zijn.

Zaterdag stond dan onze eerste wedstrijd op het programma en voor mij was dit al geleden van eind mei, waar ik een 800 liep in Duffel die toen zwaar was tegen gevallen. Nu viel het nog zwaarder tegen. In een nog slechtere tijd als toen kwam ik aan in 2.07. Het wedstrijdritme zal compleet zijn weggeweest en de benen waren nog niet helemaal in orde van de stage. Nu zondag staat de volgende 800 op het programma en hopelijk gaat het daar wat beter. Daar bedoel ik natuurlijk mee dat ik dicht tegen mijn PR wil eindigen. Dit seizoen probeer ik dan ook mijn PR 1500m veel scherper te stellen en als dit lukt dan kan ik spreken over een geslaagd seizoen.

Eefje liep zaterdag ook een 800m. Ze kwam aan in een tijd van 2.25. Dat toch wel redelijk is voor iets minder te hebben getraind. Volgende keer gaat dit ook beter gaan en zijn we allemaal terug tevreden.

Hieronder nog enkele foto's uit Italië.

Tot de volgende keer.

IMG_5495.jpgIMG_5565.jpg

iseo 067.jpg

 

iseo 075.jpg

iseo 007.jpg

15:54 Gepost door Jens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-10

examenperiode

Vorige zaterdag heb ik er nog van geprofiteerd om een laatste wedstrijd mee te pikken voor de examens begonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het thuisfront, Duffel. Vooraf had ik me ingeschreven op de 800m.

Tijdens mijn opwarming zag ik Eefje weer een paar seconden van haar tijd (van dit seizoen) af doen op de 800m. Daarna was het mijn beurt. Ik mocht onverwacht starten in de derde reeks, een snelle reeks, waardoor ik plots met wat meer stress zat. Eens vertrokken was die stress natuurlijk verdwenen. Er werd heel snel gestart, voor mij iets te snel. Eerste 200m kwam ik aan het staartje van de groep door in 27 sec. Na 400m kwam ik door in 59 sec. met nog 300m voor de boeg moest ik de groep laten gaan, het draaide niet meer. Ik kwam in een toch wel ontgoochelende tijd over de eindmeet in 2.06.

Voor mij waren de eerste 200 meter nog ietsje te snel op de moment. Maar dit zal zeker niet te snel blijven voor mij. In augustus hoop ik naar de 2 minuten te lopen. Op 1 juni ben ik gestart met de examens. Nu eventjes alle aandacht daarop vestigen en proberen de conditie toch wat te onderhouden met duurlopen.

 

13:38 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |