16-04-10

Frankrijk en d’Ardennen

Lang geleden sinds de laatste post. Hier zijn natuurlijk zijn redenen voor. Na mijn laatste wedstrijd in Wespelaar kwamen de examens op de voorgrond. De blok en de examenperiode zelf heb ik mijn loopschoenen niet aangetrokken en dat uitte zich ook in de resultaten. Goede punten en met goede moed aan de nieuwe trainingsperiode beginnen.

Drie dagen verder kreeg ik last aan mijn scheenbenen. Te snel willen starten met een te lange afstand of met en te snel tempo: wie zal het zeggen. Het werd dus rusten tot dat de pijn weg ging. Door het slechte weer was het dan ook niet mogelijk om met de fiets te gaan rijden en dan was ik verplicht om me te beperken tot op de rollen fietsen. Veel trainen kwam er dus niet in huis. Toen ik dan uiteindelijk terug kon beginnen lopen, zat het weeral tegen en werd ik ziek. Hierdoor lag ik weer een week uit. Uiteindelijk kwam ik op een dikke twee maanden niet lopen.

Ondertussen toch al goed kunnen trainen. Drie weken geleden werd ik nog eens ziek. Een buikgriep: het werd een kleine week afzien en dan vertrekken naar Frankrijk. De voorbije twee weken heb ik dan mijn kilometers en snelheidstrainingen degelijk tot zeer goed kunnen afwerken. De eerste snelheidstrainingen werden zwaar waardoor ik stijf werd in de bovenbenen. Gelukkig is dit niet verergerd en ben ik daar ook al een weekje vanaf.

Na Frankrijk ben ik dan nog een kleine week naar d’Ardennen geweest. Frankrijk was met mijn eigen gezin, maar d’Ardennen was met de familie van Eefje. Het werden twee toffe weken met de nodige zware trainingen. Ik heb me echt superhard geamuseerd. Zowel op trainingen, als tijdens het rusten, als tijdens andere activiteiten.

De volgende wedstrijd zal pas na het pk komen. Het pk zelf doe ik niet mee omdat ik ergens anders aanwezig moet zijn. De komende weken wordt het dus de trainingsarbeid nog wat opdrijven zodat we klaar zijn voor die eerste test. Voor mij blijft het nog een klein raadsel tot wat tijden ik op het moment in staat ben. De eerste test binnen enkele weken zal dit wel uitwijzen.

Hieronder nog enkele foto’s van de voorbije weken.  

IMG_1350
IMG_1388
IMG_1683
IMG_1822
IMG_1849
IMG_1955
IMG_1517

09:07 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-09

Wespelaar

De dag dat de Sint op bezoek zou komen, heb ik er voor gekozen om een cross te gaan lopen. Ik koos voor Wespelaar. Eén pittig detail: Wespelaar had geen korte cross. Ik koos er dan ook voor om mijn tweede lange cross van het seizoen te lopen. Hopelijk zou het beter mee vallen dan vorige keer.

Voor de wedstrijd werd me de raad mee gegeven dat ik rustig moest starten. Ik begon daarom ook niet te vliegen met de start. Ik zat na de eerste bocht ergens in het pak. Het pak was ook redelijk groot aangezien dat de juniors nog altijd met de masters meelopen. Ik moest 4 ronden afleggen samen goed voor 6 km.

De eerste ronde kon ik een heel degelijk tempo behouden. Ik kwam nog vrij fris door bij het ingaan van de tweede ronde. Dan heb ik er voor gekozen om mijn tempo toch terug te leggen want ik had toch wat schrik voor de lange afstand. Deze ronde legde ik dan ook af aan hetzelfde tempo. De laatste ronde kreeg ik dan nog een junior in het vizier en koos ervoor om mijn tempo nog een beetje op te drijven. Halverwege de laatste ronde had ik hem bijgebeend en ik kon mijn tempo nog behouden. Zo kon ik als 11de aankomen.

Mijn tweede lange cross is toch beter geslaagd. Toch moeten we kritisch zijn en weet ik dat het lang nog niet goed is voor een lange cross. Op het moment kan ik gewoon niet rapper en daar wordt dan ook aan gewerkt. Dit weekend wordt het natuurlijk geen cross en volgende week kijken we waarschijnlijk uit naar een korte cross om dan is te kijken of ik baad had bij het lopen van een lange cross.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn liefje Evelien De Haes liep ook in Wespelaar. Ze behaalde een heel mooie 9de plaats.

17:47 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-11-09

Arendonk

Gisteren heb ik aan de korte cross van Arendonk deelgenomen. Deze ging over een afstand van ong 2700m. Het werd mijn derde korte cross op minder dan 11 dagen.

In Duffel had ik gekozen voor een trage start en om dan rustig op te schuiven. Nu wou  ik proberen om iets sneller te vertrekken en terug proberen op te schuiven. Tijdens de opwarming had ik al mindere benen en dat was tijdens de wedstrijd zeker ook te voelen. Na 1 B ronde van de twee af te leggen B ronde was het beste er al af. Ik had heel de eerste ronde met hetzelfde groepje kunnen samen lopen. Dit tempo was echter iets te hoog gegrepen. Ik moest lossen bij dit groepje en zo moest ik nog een hele rond alleen tegen de wind vechten. Ik kon mijn tempo nog vrij goed onderhouden. Op het einde lukte het nog om het tempo op te drijven en de laatste rechte lijn heb ik dan nog stevig moeten spurten om mijn plaats veilig te stellen. Zo kwam ik aan op een 22e plaats. De plaats was al beter als in Duffel en Mechelen, maar met de benen die ik had in Duffel had ik hier zeker top 20 gelopen. Misschien zelfs kunnen mee strijden voor de winst van het groepje waar ik de eerste ronde met meeliep. Dat was dan rond de 16de plaats geweest.

Al bij al toch tevreden over mijn wedstrijd. Met de betere benen had er meer ingezeten. Nu slaag ik een weekend over voor de wedstrijden en ga ik er nog is gebruik van maken om te trainen. De volgende wedstrijd staat nog niet vast.

Mijn liefje Eef liep een mooie wedstrijd en eindigde met heel zware benen op een toch wel zeer mooie 8ste plaats. Hopelijk zijn haar benen zondag wat frisser ;).

Foto's volgen later nog.

20:56 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |