15-11-09

Duffel

Vandaag ben ik mijn tweede korte cross gaan lopen van het jaar, in Duffel. Deze keer was het een afstand van 3000m.

Ik koos voor een rustige start en dan mijn tempo op te drijven. Tijdens de start gingen een paar atleten tegen de grond. Gelukkig was ik daar niet bij. Na enkele honderden meters schoof ik al een paar meters op. Halverwege de eerste kleine ronde liep ik dan in een groepje samen. We bleven de rest van de wedstrijd samen. Ik had geen versnelling meer in de benen, maar kon mijn tempo wel goed blijven lopen.

Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd. Ik kon mijn wedstrijd tegen een sneller tempo lopen als woensdag. Ik eindigde ook op een goede plaats in een sterker deelnemersveld.

18:54 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-09

korte cross Mechelen

Vandaag koos ik ervoor om een wedstrijd te gaan lopen in Mechelen. Na de lange cross van Bonheiden zocht ik deze keer een korte cross uit om te lopen. Dit was om te zien ofdat de korte cross me beter zou passen.

Om kwart voor drie gingen we van start voor 2730 meter. Ik startte 'rustig'. Ik zat ergens in de helft van het pak. Na enkele hondertal meter koos ik ervoor om enkele plaatsen op schuiven. Er was een klein gat geslagen achter mij en ik moest al enkele meters goed maken met een grote kopgroep. De eerste kleine ronde liep ik achter dit groepje. Het groepje werd ook uit elkaar getrokken.

Na de kleine ronde zag ik Toon lopen. Ik probeerde het gat dicht te lopen. Dit lukte me telkens maar dan versnelde Toon en moest ik een gat laten vallen. Met nog 800m te gaan versnelde Toon en ik kreeg het gat niet meer toe. In de spurt werd ik nog voorbij gespurt door iemand die al een hele rond in mijn spoor liep. Ik eindigde rond de 25ste plaats. Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd. Ik had een zeer goed gevoel.

Zondag kom ik in actie in Duffel. Hier kies ik er ook voor om de korte cross te lopen. Deze zal gaan over een afstand van 3 km.

Mijn liefje kwam ook aan de start in Mechelen. Zij liep haar eerste seniorewedstrijd. Dit was over een afstand van 4940m. Ze liep een zeer knappe wedstrijd en eindigde op een mooie 5e plaats.

Foto's getrokken door Chris De Haes.

20:20 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-11-09

Bonheiden

Voila, mijn vuurdoop is gegeven. Zondag stond ik voor het eerst aan de start in een cross, dit in Bonheiden. Voor een afstand van 6350m gingen we van start. Voor mij persoonlijk natuurlijk veel te ver.

Er werd snel gestart. Zelf koos ik er voor om rustiger te starten. Bij de eerste bocht zat ik ergens halverwege het pak. Na deze bocht koos ik ervoor om op te schuiven. Na 1 A ronde, van de twee, kwam Joris bij mij. Samen probeerden we naar Toon te lopen. Halverwege de tweede A ronde vond ik het tempo wat te rap. Ik koos ervoor mijn tempo wat lager te leggen. Ik had schrik om niet rond te geraken.

Na de twee kleinere A rondes gingen we verder met twee C rondes. Ik liep nog altijd mijn tempo. Er waren een aantal mensen over mij gekomen. Ik dacht eraan om het tempo terug stilaan op te drijven. Daar zat echter het probleem. Ik kreeg mijn tempo niet opgedreven, al had ik het gevoel dat ik de wedstrijd rapper zou kunnen lopen. Ik bleef mijn wedstrijd lopen op datzelfde tempo. Net aangekomen was ik dan ook zeer ontgoocheld. Hopelijk kan ik volgende keer wel terug rapper lopen.

Mijn volgende wedstrijden worden echter korte crossen. Hopelijk kan ik deze aan hetzelfde tempo blijven lopen. Daarna zal ik me nog eens wagen aan de langere afstand. Ik hoop een grote sprong voorwaarts te hebben gemaakt tegen het einde van het jaar. Mechelen en Duffel worden waarschijnlijk de volgende wedstrijden. Dus nu nog wat trainen en dan terug alles geven.

 bonheiden jens 001bonheiden jens 010

17:26 Gepost door Jens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |